Terapie Reiki Lugoj

Prin terapie Reiki se înțelege o practică de vindecare spirituală dezvoltată în Japonia în anul 1922 de către Mikao Usui. Pe parcursul anilor practica a fost adaptată de numeroși maeștri și tradiții, astfel, putem deosebi în zilele noastre două ramuri importante ale Reiki, Reiki tradițional japonez și Reiki non-tradițional.

Cuvântul "reiki" este împrumutat din limba japoneză, în care "rei" poate fi tradus prin spirit, miraculos, divin și "ki", prin gaz, energie vitală, respirație, conștiință.

Reiki o terapie energetică și se bazează pe punerea mâinilor și folosirea energiei universale pe care practicantul o accesează în timpul ședinței de tratament și prin intermediul căreia sporește abilitatea naturală de vindecare a corpului și transmite o stare de bine.

Energia Reiki

Energia Reiki este adesea descrisă ca "energia universală a vieții" sau "energie spirituală", considerându-se că provine de la Forța Supremă ce există într-o dimensiune superioară celei fizice, cu care suntem obișnuiți.

Abordarea Reiki-ului este una holistică pentru că adesea cauza unei afecțiuni fizice poate fi chiar o problemă de ordin emoțional sau spiritual pe care persoana în cauză nu a rezolvat-o încă, de exemplu, probleme într-o relație, probleme la locul de muncă, mânie față de un părinte sau soție, de aceea practicantul se axează pe sistemul de chakre al celui ce recepționează tratamentul pentru a ajunge la cauza intrinsecă a problemei și a-l ajuta să se vindece transferându-i energie Reiki, cu ajutorul palmelor. Practicantul de Reiki servește ca mijloc prin care energiile vindecătoare circulă spre locațiile unde este mai mare nevoie de ele.

Simboluri, religie și ghizi spirituali

În unele tradiții terapia include folosirea unor simboluri Reiki considerate sacre, pentru că însăși principiile Reiki sunt de natură spirituală, alteori practicantul poate chema ghizii săi spirituali în ajutor, sau îngeri. Cu toate acestea Reiki nu este o religie și nu se bazează în particular pe vreo doctrină religioasă sau pe acceptarea vreuneia de către pacient. Reiki nu încalcă dreptul fiecarăruia de a crede în ceea ce el sau ea dorește.

Pregătirea terapiei

Înainte de începerea ședinței de terapie Reiki va trebui să vă întindeți de obicei pe o masă de masaj, o canapea sau un pat, veți fi îmbrăcat cu excepția pantofilor, de care trebuie să vă descălțați. Se recomandă hainele lejere din materiale naturale. Unii maeștri Reiki vă pot solicita să renunțați la bijuterii așa că ați putea lua în seamă și ideea de a le lăsa acasă înainte de terapie.

Atmosfera

Adesea practicanții de Reiki crează o atmosferă relaxantă fie prin muzică meditativă sau lumini de veghe, alții preferă să desfășoare ședințele în liniște fără perturbații.

Terapia Reiki propriu-zisă

În timpul terapiei Reiki, practicantul își va plasa ușor mâinile pe diferitele părți ale corpului dumneavoastră, unii urmând o cale predeterminată a plasării mâinilor iar alții considerați empatici vor mișca liber mâinile spre locurile în care simt că e nevoie de energia Reiki. Unii practicanți nu își ating pacienții, doar țin mâinile la câțiva centimetri de corp, în orice caz energiile Reiki curg spre locurile în care este nevoie de ele, unde se află dezechilibrele.

Ce senzații poate simți pacientul în timpul terapiei Reiki?

În timpul terapiei pacientul poate simți diferite senzații, căldură sau răceală, furnicături, înțepături, țiuit al urechilor, un zumzet vibrațional, scântei electrice, amorțeală, mâncărimi, somnolență.

Pentru ce este recomandată terapia Reiki?

Terapia Reiki se recomandă atât în dezechilibre fizice cât și emoționale, mentale și spirituale. Iată câteva din afecțiunile, fizice și emoționale, care pot fi rezolvate cu ajutorul terapiei Reiki, câteva beneficii ale practicii acestei terapii, conform fondatorului, Dr. Mikao Usui:

  • tratarea rănilor emoționale din trecut
  • transmiterea unei energii cu efect calmant unei persoane cu probleme de stres
  • purificarea mâncării sau a băuturii sau binecuvântarea cu energie Reiki
  • folosirea în paralel cu practicile de vindecare și medicina convențională
  • îmbunătățește și amplifică conștiința spirituală
  • ameliorarea durerilor cauzate de o boală sau rănire
  • ca suport terapeutic pentru o persoană ce a suferit o pierdere

Referințe

Reiki, Phylameana lila Desy - Expert Vindecare Holistică

Pagina Centrului Internațional de Pregătire Reiki, Southfield, Michigan, SUA