Simboluri Reiki

Există mai multe simboluri folosite în procesul de acordaj Usui Reiki dar aceste simboluri nu au o putere prin ele însele, ele sunt folosite doar ca ajutor în focalizarea energiilor Reiki, practicantul fiind cel care concentrându-se le încarcă de energie. În general aceste simboluri sunt considerate sacre, ele sunt păstrate secret și revelate practicanților în gradul al doilea de inițiere, cu toate acestea datorită faptului că simbolurile se pot găsi pe diverse obiecte, sub formă de bijuterii, tatuaje sau alte forme, unele tradiții au acceptat și revelarea lor realizând că nu mai reprezintă un secret și considerând că ajută la popularizarea Reiki-ului. Deși nu există un consens în privința revelării lor între practicanți, simbolurile sunt considerate fără putere dacă cel ce le folosește nu s-a inițiat, acordat la energia vindecătoare universală.

Cho Ku Rei

Cho Ku Rei

Simbolul puterii Reiki, se aseamănă unei spirale și este definit cu sensul de "plasează aici toate puterile Universului", este denumit și comutator al luminii, care activează și dezactivează energiile Reiki. Este folosit cu scopul de a amplifica puterea, a accelera vindecarea, catalizator pentru vindecare, pentru a oferi protecție la toate nivelurile, fizic, confruntări verbale sau emoționale, atacuri psihice, este benefic pentru tratamentul local, folosit pentru a direcționa energia Reiki spre un anume loc unde vindecarea este necesară, ajută la crearea unei atmosfere pozitive prin curățarea tuturor energiilor negative, oferă putere și altor simboluri Reiki, desenate înainte sau după acesta, ajută la îmbunătățirea relațiilor personale și de business.

Sei He Ki

Sei He Ki

Simbolul acționează asupra mentalului conștient al persoanei și al subconștientului, părții emoționale a persoanei și este folosit în primul rând pentru vindecare mentală și emoțională, dureri de cap în special datorită stresului, curățare, purificare, găsirea unor obiecte pierdute, eliminarea unor vicii, alcoolism, fumat, droguri, o mai bună memorare, inducerea unei stări de pace și armonie. Mai este numit și simbolul protecției, considerându-se că oferă protecție de vibrațiile negative.

Hon Sha Ze Sho Nen

Hon Sha Ze Sho Nen

Este un simbol reprezentând conexiunea Reiki la distanță, între persoane din aceeași cameră, din același oraș sau din țări diferite. O altă denumire a acestui simbol este "Pagoda", din cauză că se aseamănă cu un turn.

Simbolul se poate transforma într-o cheie care deblochează înregistrările akashice, motiv pentru care este indispensabil practicantului atunci când lucrează cu copilul interior sau evenimente din viețile anterioare ale pacienților.

În acest sens poate fi folosit pentru a trimite energii Reiki în trecut și a vindeca răni ce se manifestă în prezent, cu toate că nu poate schimba trecutul, ajută la reformularea evenimentului și depășirea situației, la fel se consideră că poate ajuta la trimiterea energiei în viitor, către un examen, un interviu pentru a obține un rezultat pozitiv. Altfel spus cu ajutorul acestui simbol practicantul vindecă dincolo de barierele timpului și spațiului.

Dai Ko Myo

Dai Ko Myo

Este simbolul maestrului Reiki, reprezintă tot ceea ce este Reiki, iluminarea, inima Reiki-ului. Simbolul este folosit pentru a reaminti că Reiki este dragoste și este disponibilă tuturor, este rar folosit pentru alte scopuri.

Dai Ko Myo Tibetan

Dai Ko Myo Tibetan

Este un simbol de vibraţie superioară. Se foloseşte în iniţieri, în sintonia de vindecare, în curăţarea personală şi a încăperilor şi ori de câte ori maestrul simte nevoia. Este foarte util când o chakră este blocată şi nu se deschide cu celelalte simboluri.

Șarpele de foc

Șarpele de Foc

Se foloseşte în iniţieri pe partea posterioară, iar în terapie pe partea anterioară.

Utilizări, în terapie pentru calmarea persoanelor agitate, obosite sau triste, este util pentru liniştirea mulţimilor agitate., deschiderea drumurilor: ŞARPELE, CKR, SHK, HSZSN, DKM şi se trimite pentru a deschide drumurile până la destinaţie după Voia Lui Dumnezeu, este util împotriva spiritelor focului, se trimite de la nivelul şoldului. Spiritele focului îl urmează astfel curăţând câmpurile de ele.

Se poate folosi în frunte pe chakra celui de al treilea ochi împotriva hipnotizatorilor.

Dragonul de foc

Dragonul de Foc

Se foloseşte în terapie pe spatele persoanei. Este util în probleme de coloană, dureri menstruale, menopauză sau alte dureri la nivel de spate. Poate transforma răul pe care ni-l face cineva în bine.

raku

Raku

Simbol al finalizării acordajului Reiki, stocarea, pecetluirea energiilor, folosit pentru vindecare Kundalini, aliniere chakre.

Referințe

Reiki, Phylameana lila Desy - Expert Vindecare Holistică

Pagina Reikirays.com