Arhangheli și arhietipuri

Arhanghelul Mihail

Ce reprezinta Conectarea si Vindecarea cu Ingerii?

Un proces interior complex, de trezire a naturii divine a fiecaruia, a maestrului interior, conexiunea cu entitatile angelice avand ca principal scop vindecarea emotionala si reconectarea spirituala cu Dumnezeu.

Cursul prezinta o serie de tehnici si acordaje angelice printre care: Angel Reiki, Cele 7 Raze ale Arhanghelilor, Ordinul Arhanghelului Mihail, Sistemul de energii ale Arhanghelului Metatron si Raziel, Lumina Puritatii, Initierea Elohimilor, cele 49 de Simboluri Angelice, Activarea chakrelor celeste, Programul Angelic al lucratorilor cu Lumina ce cuprind toate corurile ceresti : Primul cor: Seraphim, Metatron, Pegasus, Al doilea cor: Heruvimi, Ophaniel, Dragoni, Al treilea cor: Tronul, Zaphkiel, Pasarea Phoenix, Al patrulea cor: Domeniile, Zadkiel, Al cincilea cor : Puterile, Chamuel, Al saselea cor: Virtutile, Raphael, Al saptelea cor: Principiile, Haniel, Al optulea cor : Archangheli, Mihail, Al noulea cor: Ingerii, Gabriel;

Temele abordate ale acestui curs:

 • Trezirea spirituala si saltul vibrational alaturi de planeta Pamant
 • Evolutia spirituala a omului si lectiile pe care le are de parcurs in acest plan
 • Despre cum sa eliberezi energia si tiparele negative
 • Despre cum sa te deschizi catre constiinta Hristica
 • Modalitati de conectare cu ingerii si arhanghelii
 • Despre citirea conectiva, ghizi si ingeri pazitori
 • Despre activarea darurilor si a clarsimturilor.

Creatorul cunoaste tot, ceea ce urmeaza sa fie, si tot ce a fost. In Ein Sof nu exista timp, spatiu sau limitari, planul Creatiei e deja stabilit. Datoria Omului este sa “dea forma” Pamantului, pentru ca Shekhinah (Dumnezeirea) sa se poata “odihni” printre Oameni. Cheia este sa abandonezi tristetea si sa fii fericit. Acesta este cel mai puternic medicament.

Meditatia angelica de vindecare cu Arborele Sephirotic te ajuta:

 • Sa purifici si sa constientizezi diferite nivele de constiinta
 • Sa vindeci rani, frici si blocaje datorita procesului de infuzie cu Lumina Divina
 • Sa accelerezi procesul de dezvoltare spirituala si personala
 • Sa activezi darurile spirituale
 • Sa dezvolti si sa activezi lumina spiritului in interior, a maestrului interior
 • Sa cresti capacitatea de relaxare, focusare si concentrare a mintii
 • Sa cresti starea de inspiratie si autocontrol
 • Sa echilibrezi relatia cu stramosii
 • Sa revii asupra drepturilor divine primite in acesta viata
 • Sa reactivezi cu ajutorul sunetelor sacre arhetipurile finite
 • Sa reconfigurezi tiparele mentale si emotionale
Îngeri

O Sephirah (ספירה) este un canal de Energie Divina, de forta vitala. Este atributul si emanatia prin care Lumina Infinita (Ohr Ein Sof) se dezvaluie pe sine, creeaza si altereaza in mod constant realitatea fizica si lumea spirituala. Aceste concepte stau la baza intelepciunii ascunse a Torah – Kabbalah. Interactiunea dintre Sephire se face prin intermediul unei retele de tzinorot (canale) care asigura curgerea Energiei Divine in intreaga creatie.

Atunci cand aceste canale sunt blocate accesul conștient sau nu la nivelele inalte ale constiintei sunt diminuate sau chiar oprite. Blocarea este datorata ideilor, atitudinilor, percepțiilor, fricilor , tuturor emotiilor si rationamentelor inadecvate si care nu sunt conforme Voii Divine și Universale.

Reconectarea este un proces de purificare, de curatare a acestor canale pentru a permite energiei si informației sa curga liber direct de la Sursa. Entitatile angelice corespondente fiecarei sephirah ne faciliteza procesul de vindecare la nivel psihic, fizic si spiritual. Manualul cursului este unic; acest curs este atent pregatit pentru cei ce simt rezonanta ingerilor.

Entitatile angelice de lumina ne ghideaza sa lucram in centrul fiintei noastre, sa accesam constiinta cea mai inalta a spiritului. Cu ajutorul lor putem integra Iubirea, Forta Interioara, Curajul, Abundenta, Discernamantul, s.a si sa atingem echilibrul profund interior.

Onoram impreuna elementele ce desavarsesc creatia Tatalui Ceresc si accesam porti initiatice interioare.

Înger

Ingerul Pazitor

Îngerul păzitor este cel care ne inspiră, ne ghidează, ne apără în mod tainic. Principala misiune legată de fiinţa umană pe care o protejează este de a o îndruma spre lumina şi eternitatea lui Dumnezeu.

În funcţie de nivelul spiritual, omul are un înger păzitor care aparţine uneia din cele 9 ordine angelice (serafimi, heruvimi, tronuri, domnii, virtuţi, stăpâniri, întâietori, arhangheli sau îngeri). Protectorul aparţine Serafimilor doar în cazul celor care au venit pe lume cu un nivel de îndumnezeire extraordinar de elevat. Cei care au de îndeplinit misiuni eroice sunt îndrumaţi de îngeri păzitori dintre Stăpâniri sau Virtuţi. Majoritatea fiinţelor umane însă au păzitori din ordinul cel mai apropiat de planul fizic, îngerii.

Atunci când fiinţa pe care o au în pază se orientează cu tot sufletul şi cu toată fermitatea către Dumnezeu, bucuria lor este imensă. În astfel de cazuri tot mai mulţi îngeri din ordinele superioare se alătură îngerului păzitor. E de la sine înţeles că o persoană poate avea astfel nu unul, ci mai mulţi îngeri păzitori, pentru că atunci când atinge stadiul ultim de desăvârşire, toţi îngerii de lumină ai creaţiei vin să îi dea sprijin în acţiunile ei spirituale. Înmulţirea îngerilor păzitori direct proporţional cu nivelul nostru de evoluţie spirituală este normală, deoarece cu cât ne apropiem de Absolut, de Dumnezeu, testele şi încercările la care suntem supuşi sunt tot mai dificile.

Fiecare înger păzitor este diferit de oricare alt înger păzitor, aşa cum noi oamenii, suntem unici, fiecare, în felul nostru. Existând o legătură aparte între noi şi înger, legătură din iubire pură şi sublimă, necondiţionată, noi vom dobândi în mod empatic, diferite caracteristici sau înzestrări spirituale ale lui.

Orice aspect spiritual ne dorim, orice calitate vrem să o dezvoltăm în noi, rugând-l pe înger să ne ajute în dobândirea ei, ea devine astfel în scurt timp realitate. Aceasta dacă ne rugăm plini de credinţă, dezvoltând totodată suficient discernământ astfel încât să ştim ce ne este necesar spre a reuşi în misiunea pe care o avem de îndeplinit în viaţă. Fiindcă fiecare fiinţă umană se naşte spre a realiza un anumit lucru, spre a accede la un anumit nivel al evoluţiei spirituale, spre a ajuta umanitatea într-un anumit aspect. În concluzie, fiecare are o menire pe care trebuie să o realizeze. Spre a deveni conştienţi de aceasta, un foarte bun ajutor îl putem primi din partea îngerului nostru păzitor, care, trezindu-ne sufletul şi luminându-ne mintea, ne face mai conştienţi asupra întregii vieţi, în ansamblul ei, revelându-ne motivul pentru care ne găsim într-un anumit moment, într-un anumit loc, adică aici şi acum.

Înger păzitor

În cele ce urmează, vom prezenta principalele funcţii pe care le îndeplineşte un înger păzitor.

1) Prima şi cea mai evidentă este aceea de protector, de păzitor. În Acatistul Îngerului păzitor se spune: ”Sfinte îngere, cel ce eşti ales de Domnul Dumnezeu spre paza sufletului meu, apără-mă de duşmanii văzuţi şi nevăzuţi, izbăveşte-mă de toate nevoile şi necazurile.”

2) O altă funcţie a îngerului păzitor este cea de călăuză, de ghid spiritual care înalţă şi revelează pentru cel în cauză lumina lui Dumnezeu, putând aduce clipa de iluminare.

Cităm din Acatist:

“Cel ce înflăcărezi inima mea cu dragostea de Dumnezeu;

Cel ce umpli casa sufletului meu cu iubirea lui Dumnezeu,

Cel ce mă povăţuieşti să cer susţinerea harului Sfântului Duh.”

3) Există numeroase cazuri în care boli considerate incurabile au fost îndepărtate cu ajutorul îngerului păzitor. Rugăciunile spuse din inimă, credinţa şi dăruirea din tot sufletul şi în mod necondiţionat către Dumnezeu trezesc energii misterioase, prin care îngerii pot acţiona aducând însănătoşire. Aceasta e o altă funcţie a îngerului păzitor: aceea de vindecător, prin lumină şi iubire, a trupului şi a sufletului celui pe care-l ocroteşte.

4) O altă funcţie esenţială a îngerilor păzitori este aceea de luptători în slujba binelui divin. Ei îndepărtează de la noi răul acţionând plini de curaj şi încredere acolo unde este injustiţie, aducând atât în împrejurările exterioare cât şi în interiorul nostru predominanţa binelui.

“Cel ce cu puternicul acoperământ al aripilor tale mă aperi;

Cel ce pururea stai lângă mine cu sabia ta de foc;

Cel care împotriva puterilor întunericului în luptă mă ajuţi.”

5) Datorită protecţiei îngerului păzitor putem prevedea clipe de cotitură ale existenţei noastre spre a le trece apoi mai uşor şi chiar mai mult, el, îngerul, ne face atenţi asupra marii treceri, de la acest plan fizic, în tărâmul spiritual.

Descoperim astfel că îngerul păzitor ne preia de la Îngerul naşterii şi ne este alături până când, la rândul lui, ne încredinţează Îngerului morţii. O altă funcţie a îngerului păzitor este deci cea de protector al marii treceri.

6) O altă funcţie a îngerului păzitor este cea de a exorciza, îndepărtând de la noi orice duh necurat. Astfel, în Acatist se spune: “Pururea îmi apari, Sfinte Îngere, ca un zid puternic împotriva vrăşmaşilor mei celor răi şi vicleni, care caută pieirea mea şi care-mi tentează sufletul cu uitarea de sine.

Bucură-te, că poţi să mă izbăveşti de orice răutate şi din toate cursele diavoleşti;

Că mă întăreşti în credinţă şi mă fereşti de îndoieli.”

Strâns legat de această funcţie a îngerilor de a exorciza este Arhanghelul Mihail care ara drept misiune şi reuşeşte întotdeauna să-şi înfrângă duşmanul cel întunecat, pe Satana.

7) Altă funcţie de bază a îngerilor păzitori este cea de învăţători –sfătuitori. Cităm din Acatist:

“Ajută-mă, dar neadormitul meu păzitor, ca să-mi umplu vasul sufletului meu cu untdelemnul faptelor bune, şi mai mult, cu compasiunea şi smerenia.

Bucură-te, tu, cel ce pururea mă inspiri să-l am în mintea mea numai pe Domnul Dumnezeu;

Cel ce învii în inima mea porunca dragostei pentru Domnul meu cel Preabun;

Cel ce mă îndemni să-l iubesc pe aproapele meu cu o adevărată dragoste.”

8) Alt rol al îngerilor este acela de a ne purifica prin acordarea graţiei atunci când inima noastră se îndreaptă fierbinte către Dumnezeu.

Îngerii păzitori sunt cei care cheamă Graţia Divină să se reverse asupra fiinţei noastre.

9) O altă funcţie a îngerului păzitor este aceea de prieten, am putea spune chiar cel mai drag şi mai apropiat prieten al celui pe care îl are în grijă. Iubirea îngerului pentru om este limpede, pură, puternică, constantă, nu e supusă unor suişuri şi coborâşuri, nici relaxării, uitării sau infidelităţii cum se petrece în prieteniile lumeşti. Iubirea îngerului păzitor derivă din iubirea lui Dumnezeu pentru oameni, este deci parte din această iubire divină.